Vadas János coachMi a coaching? 

A világ legtermészetesebb dolga, hogy egy ember segítséget kér, egy másik pedig megpróbál segíteni neki. Ősi lelki késztetés ez mind a két fél részéről. Azonban, ha nagyon hivatalosan szeretnénk megfogalmazni, a coaching egy olyan kommunikációs módszer, ami egészséges emberek fejlesztésére szolgál. Alapeszköze az önreflexió, önismeret és a tudatosítás. Érzelmi kifejezéseinken, viselkedésünkön, a kommunikációnkon és berögzült gondolkodásunkon tudunk dolgozni és változtatni.

A coaching nem tanácsadás, hanem személyes megoldás kidolgozása. Nem pszichoanalízis, hanem a coachee tehetségének, tudásának, tapasztalatainak és lehetőségeinek jobb kiaknázása. Addig nehezen megugrott gátjaink megoldható feladatokká szelídülnek. A coaching folyamat célja, hogy személyiségünk és értékrendünk erős alapokra helyeződjenek. Ennek eszköze a tudatosítás.

Ha kevésbé tudományosan beszélünk a folyamatról, akkor a coach és a coachee közös munkája a coaching. Együtt gondolkodás, együtt megoldás. Egy út, egy folyamat kidolgozása, ami a coacheet elvezeti a céljához. Sok ember szem elől téveszti az igazi célt, vagy nem tudja jól megfogalmazni. A coach feladata, hogy segítsen a célok tisztázásában. A változás, a fejlődés mindenki számára és minden életkorban elérhető lehetőség. Még ebben az életben lehetséges boldogan és kiteljesedett módon élni. Ebben segít a coaching.

Etikai kódex

Elkötelezett vagyok a coaching szakma kiválóságának fenntartásában és elterjesztésében. Ezért tartom magam szakmai szervezetem a CoachOK, és az országos szakmai szövetségünk a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségének etikai előírásaihoz. Az alapértékeink és a coaching definíciójának a szellemében az Etikai kódex megfelelő iránymutatásokat, elszámoltathatóságot, titoktartási kötelezettséget és betartandó viselkedési szabályokat ír elő minen akkreditált coach számára.

Etikai kódex az ügyfeleink számára

Szakmai kódex a coachok számára

Panaszkezelési szabályzat

Miben különbözik a pszichoterápiától?

A coaching kommunikációs módszer és nem lélektani. Nem történik analízis, a coaching az ügyfél erősségeit tárja föl. Így a módszer nem alkalmas pl. mentális betegségek kezelésére. A coaching sport gyökerekkel rendelkező módszer, így inkább edzéshez, fejlesztéshez hasonlatos, sem mint orvosláshoz, gyógyításhoz.

Miben különbözik a tanácsadástól?

A coaching nem tanácsadás. A “Mit kell tennem?” kérdésre nem tud felelni. A folyamat arra törekszik, hogy ne standardizált tanácsok mentén haladjon az ügyfél, hanem a számára legjobban használható, egyedi megoldás kidolgozására. A coach kérdez, és nem megmond. Elképzelhető, hogy a coachnak van releváns szakmai vagy élettapasztalata, amit megoszthat ügyfelével.

Milyen módszerekkel dolgozom?

Változatos eszköztárral állok ügyfeleim rendelkezésére. A folyamat alapjait a tranzakció analízis (TA), neurolingvisztikus programozás (NLP), személyiség kérdőívek és rendszerállítási modellek adják.

Mennyi ideig tart?

A coachhing folyamat általában 4-10 ülést felölelő folyamat. Természetesen ettől el lehet térni a fejlődés üteme szerint. Egy ülés 90 perc, és két ülés között legalább 3 napnak szükséges eltelnie.

Mennyibe kerül?

Részleteket az Árak menüpont alatt találsz.

Lemondható egy ülés?

Lemondható az ülés kezdte előtt legkésőbb 24 órával.

Hol folynak az ülések?

A coaching iroda címe: 1024 Budapest, Margit körút.